Samenwerking Racing Genk

23 juni 2014 21:37
Anna D.
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1441
Meer
Onderwerp Auteur
Samenwerking Racing Genk #1
Wellicht handig om hier een apart topic over te openen om de samenwerking te bespreken.

Samenwerking met MVV van start

KRC Genk kondigde verder ook een verregaande samenwerking met de Nederlandse voetbalclub MVV aan. ‘Een van de belangrijkste elementen van de samenwerking is het sportieve, waardoor een aantal Genkse jongeren gaan kunnen proeven van voetbal waar het echt om de knikkers gaat’ aldus sportief Directeur Gunter Jacob.'Er zijn ook nog heel wat andere plannen waarop de samenwerking met MVV gaat gestoeld zijn, maar daarover volgt later meer informatie' zo vertelde de Sportief Directeur. Gunter Jacob voegde er nog aan toe dat samenwerkingen met andere clubs, zoals bvb. Lommel,uiteraard ook blijven bestaan.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 juni 2014 22:15 23 juni 2014 22:18 door Maosbrögk.
Maosbrögk
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 900
Meer
Samenwerking Racing Genk #2
Van L1.nl:

MVV en Genk stellen intensieve samenwerking voor

MVV gaat intensief samenwerken met de Belgische topclub KRC Genk.
De Maastrichtenaren verwachten dat enkele Belgische spelers in De Geusselt komen voetballen. Het gaat bijvoorbeeld om voetballers die nog niet in aanmerking komen om voor het eerste elftal in Genk te spelen. In Maastricht kunnen ze dan ervaring opdoen.

Trots MVV
Manager voetbalzaken en trainer van MVV Ron Elsen is trots. "We zijn vereerd dat een mooie club als KRC Genk vertrouwen geeft aan MVV. Op dit moment is meer dan 20% van onze jeugd afkomstig uit België. De samenwerking met Genk is dan ook een logische en geweldige stap.”

Rijpen
Ook Genk ziet in de samenwerking een mooie kans. "Wij kunnen jongeren stallen bij een club waar zij kunnen rijpen, terwijl we tegelijkertijd kunnen putten uit de talenten van MVV", verklaarde technisch directeur Gunter Jacob van Genk. "Ook over de trainingsmaterie zal regelmatig overleg gepleegd worden tussen beide clubs."

Jeugd en marketing
De clubs gaan ook op andere gebieden samenwerken. Bijvoorbeeld als als het gaat om marketing en de jeugdopleiding.

=========================================
En ad.nl

Eerste divisieclub MVV gaat samenwerken met de Belgische eersteklasser Racing Genk. De samenwerking richt zich vooral op het uitwisselen van jeugdspelers. Genk-jeugdtrainer Koen Daerden zal tevens bij het eerste elftal van de Maastrichtse club gaan werken als assistent van hoofdtrainer Ron Elsen.

'Wij kunnen jongeren stallen bij een club waar zij kunnen rijpen, terwijl we tegelijkertijd kunnen putten uit de talenten van MVV', verklaarde technisch directeur Gunter Jacob van Genk. 'Ook over de trainingsmaterie zal regelmatig overleg gepleegd worden tussen beide clubs.'

MVV werd afgelopen seizoen 11de in de eerste divisie, terwijl Genk als zesde eindigde in de Eerste Klasse.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

21 aug 2014 19:59 21 aug 2014 20:04 door Sandro.
Sandro
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 861
Meer
Samenwerking Racing Genk #3
KRC Genk en MVV officieel partners; "Een droom komt uit"

Bestuurslid Technische Zaken van MVV Maastricht Hennie Bastiaens gaf donderdagmiddag in een zin hoe belangrijk de ondertekening is die op het moment van plaatsvinden stond. "Dit is een droom die uitkomt", liet hij zonder overdrijven weten. Een kleine vijf minuten later was het zover en tekenden bestuursleden van KRC Genk en MVV Maastricht een kaderovereenkomst. Genkenaar Harry Lemmens, lid van de Raad van Beheer, zei na het zetten van de handtekeningen: "Het echt werk moet nu gaan beginnen.
Hij benadrukte dat KRC Genk al eerder samenwerking heeft gehad, met Belgische clubs. Met de grensoverschrijdende stap naar MVV toe en de ambities van de Maastrichtenaren hoopt Genk op een jarenlange vruchtbare deal tussen beide clubs. "Dat niet alleen", voegde het bestuurslid er aan toe. "Zowel clubs, spelers als de regio moet baat hebben bij deze overeenkomst."
In aanwezigheid van de vier KRC Genk spelers die momenteel in Maastrichtse dienst zijn - Jordy Croux, Alessio Allesandro, Stef Peeters en Willem Ofori - werd de overeenkomst tussen de Belgische topper en de Maastrichtse eerste divisionist een feit
Op de grens van België en Nederland - in der Oranjerie van Chateau Neercanne - sloten de clubs een verbond dat moet gaan leiden tot een jarenlange innige samenwerking op zowel sportief als maatschappelijk gebied. Voor MVV betekent het contract te mogen rekenen op talenten van de Belgische eersteklasser die nog (net) niet toe zijn aan het grote werk bij het vlaggenschip van de Vlaamse fusieclub. Voor de allerbeste jeugdspelers van MVV gaat een nieuwe uitdaging plaatsvinden. Zij gaan meetrainen bij de succesvolle jeugdteams van KRC Genk.
www.maastricht.gezien.nl/sport/krc-genk-...-droom-komt-uit.html
De volgende gebruiker (s) zei dank u Audiowaste, MVV4life, Schapendonk, opadiehard, tcb, Janepie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.197 seconden