Terugblik Seizoen 2012-2013

21 mei 2013 18:00
Mie leef Mestreech
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 968
Meer
Onderwerp Auteur
Terugblik Seizoen 2012-2013 #1
Even terugblikken op het seizoen 2012-2013.

Ooh, wat maakten wij ons druk aan het toen in de zomer vorig jaar spelers als Bulters, Rajcomar, Castellana en Daemen vertrokken. Met vervangende spelers als Castro, Rutjes, Gillis, Veldmate, Schreurs en Stankov als amateurspeler haalde MVV goede, misschien wel betere, spelers binnen. Ook tekende Leroy Labylle een 2-jarig contract bij MVV. Hij kwam transfervrij over van Standard Luik.
De doelstelling van MVV was strijden voor een plek bij de eerste 5. Dat betekent dat MVV de 1e ronde van de Play Offs zou overslaan.

Tijdens de voorbereiding richtte MVV zich met name op te het verdedigende vlak, waardoor de aanval pas later in het seizoen werd versterkt.
MVV haalde voor een betere defensie doelman Bram Castro van Sint-Truiden, verdediger Cor Gillis van FCV Dender EH uit België en als verdedigende middenvelder kwam Nathan Rutjes over van Sparta Rotterdam.
Later in de voorbereiding versterkte MVV zich met aanvaller Mark Veldmate. Hij komt over van Sparta Rotterdam en tekent voor 3 jaar. Na lange discussies tussen MVV en Esajas bleef Esajas een jaar langer bij MVV. Hij trainde niet de gehele voorbereiding mee. Met de aanvallers Esajas en Veldmate kreeg het team vorm. MVV zocht weliswaar nog naar een aanvaller.
En die vonden ze. Na lange en diepe gesprekken tussen MVV en 'de gewenste aanvaller', ook bij de fans, tekende rasechte Maastrichtenaar Danny Schreurs voor 2 jaar bij MVV.

10 augustus 2012: de eerste competitiewedstrijd, uit naar Eindhoven.
MVV speelde een goede 1e helft, maar stond bij rust 1-0 achter. Na 2 minuten in de 2e helft stond het 2-0 voor FC Eindhoven.
Na het inbrengen van Malcolm Esajas kwam er wat meer creativiteit bij MVV. MVV maakte na 69 minuten 2-1 door Mark Veldmate. MVV swingde en creëerde genoeg kansen en dat resulteerde in de 2-2 van Danny Schreurs in de 87e minuut. MVV liet het niet bij een punt. Na een mooie individuele actie van Malcolm Esajas schoot hij de bal met zijn mindere rechterbeen in de bovenhoek, 2-3 voor MVV in de laatste minuut. Dit zou wat betekenen voor de rest van de competitie.
7 wedstrijden later pakte MVV de periodetitel na een 0-3 overwinning bij FC Emmen.

De machine was nog lang niet leeg. MVV verloor slechts 1!!! keer voor de winterstop, thuis tegen Sparta onverdiend met 0-1. MVV bleef heel lang aan kop, ze werden winterkampioen.
Na de winterstop kwam er wat meer klad in bij MVV. MVV trok overigens de Belgische middenvelder Koen Daerden aan, die op amateurbasis bij MVV aansloot.
Het faillissement van AGOVV en het wegvallen van Danny Schreurs deed MVV niet veel goeds. Er werden 3 punten afgesnoept en Schreurs liep een forse blessure op waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie zou komen. Een flinke domper. Ook verloor MVV de koppositie.
Amper een maand later snoept de KNVB WEER punten af van MVV. Dit keer ging SC Veendam failliet, waardoor MVV 6 punten kwijtraakte en steeds meer op achterstand kwam met de koploper. Tot overmaat van ramp raakte MVV ook Koen Daerden kwijt. Hij liep een gescheurde kruisband op, waardoor ook zijn seizoen voorbij is.

MVV werd uiteindelijk 5e en dat was de doelstelling was bereikt. Na een tweeluik met FC Volendam moest MVV zijn meerdere herkennen. Na een 0-1 thuisnederlaag en een 3-1 uitnederlaag was het seizoen voor MVV voorbij.

Het was een geweldig seizoen!! De spelers hebben een welverdiende vakantie verdiend.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Punker73, MVV4life, MVVke, Danny1983, opadiehard, De_Lange

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

22 mei 2013 07:59
J.P. Ler
Expert Boarder
Expert Boarder
Berichten: 120
Meer
Terugblik Seizoen 2012-2013 #2
de heren van mijn foto zouden het seizoen als volgt samenvatten:

Waldorf: That was wonderful!
Statler: Bravo!
Waldorf: I loved it
Statler: It was great
Waldorf: Well it was pretty good
Statler: Well it wasn’t bad
Waldorf: Well there were parts of it that weren’t very good though
Statler: It could have been a lot better
Waldorf: I didn’t really like it
Statler: It was pretty terrible
Waldorf: It was bad
Statler: It was awful!
Waldorf: Terrible!
Statler: Terrible!
Waldorf: Hey, boo!
Statler: BOO!
De volgende gebruiker (s) zei dank u MVVke, Sjotelsplak, Dixi, wsly

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.179 seconden