Volgende Wedstrijd

Verklaring betrokkennen over confrontatie met Roda supporters

Onderstaand bericht plaatsen wij op verzoek van betrokkenen die de onnodige ophef als gevolg van onjuiste en suggestieve berichtgeving betreuren:

 

De MVV supporters zien zich genoodzaakt een verklaring omtrent het incident met Roda supporters afgelopen vrijdag te geven nu berichtgeving over het incident eenzijdig is en niet op de waarheid berust. Hier de andere kant van het verhaal.

Op sociale media wordt geïnsinueerd dat MVV supporters de chauffeur onder bedreiging van de route hebben laten afwijken. Hier klopt helemaal niks van. De chauffeur is zelf afgeweken van de route, dit is ook bevestigd door de busmaatschappij. Het is nog onbekend waarom de chauffeur is afgeweken, maar duidelijk moet zijn dat supporters in een bus zich niet bezighouden met de route en zich hier al helemaal niet mee bemoeien. Daarnaast weten de supporters ook niet waar de bussen van andere clubs gaan stoppen. Het feit dat de tunnel op de A73 was afgesloten, maakte de mogelijke routes ook beperkt.

Over het incident zelf gaan veel verhalen rond, hier het verhaal hoe de MVV supporters het ervaren hebben. De bus van MVV heeft op de parkeerplaats van het desbetreffende tankstation een korte stop gemaakt. Hierna kwamen er 4 bussen met Roda supporters aan bij het tankstation, op dit moment was een klein gedeelte van de MVV bus naar het tankstation. Van de circa 200 Roda supporters op het tankstation was er een groep van ongeveer 30 tot 40 personen die dit klein groepje MVV supporters geïntimideerd en beledigd hebben. Ook is er een kledingstuk van een MVV supporter gestolen.

De bussen van Roda stonden er al een tijdje en voor dit incident is er vanuit de MVV bus geen poging gedaan om überhaupt naar de Roda bussen te gaan. Na dit incident is er echter wel een korte confrontatie geweest met deze groep bij het tankstation en de bussen. Hierdoor ontstond er ook paniek bij een groot gedeelte van de aanwezige Roda supporters. Het kledingstuk was inmiddels in een bus terecht gekomen waar ook veel jongeren in zaten, de MVV supporters hebben op dit moment het kledingstuk terug geëist maar hierbij is geen enkele vorm van geweld bij gebruikt!Toen het bewuste kledingstuk naar buiten werd gegooid zijn de MVV supporters ook vertrokken.

In de media en ook op sociale media wordt gesteld dat MVV supporters een kinderbus belaagd heeft, hier klopt echter helemaal niets van. Het spreekt voor zich dat het onacceptabel is om kinderen aan te vallen, bij het incident is dan ook absoluut geen enkele vorm van geweld gebruikt tegen kinderen! Het is begrijpelijk dat kinderen onder de indruk zijn geweest van het hele gebeuren, en dit betreuren de MVV supporters dan ook enorm! Bij de korte confrontatie waren ook geen kinderen betrokken, het ging hier om een groep personen van begin en midden twintig die zelf uit waren op een confrontatie.

Dit hele incident had voorkomen kunnen worden als de kleine groep Maastrichtenaren met rust was gelaten en er niks gestolen was. Het is ook duidelijk te horen op een filmpje van een jonge Roda fan dat de MVV supporters in eerste instantie weggaan. Lachend zegt hij “we komen naar buiten en ze zijn weer weg, ja hallo die gaan rennen”. Kort hierna is te horen dat er verderop een korte confrontatie is en breek de paniek uit. Bij berichtgeving over het incident op 1Limburg is het begin van dit filmpje echter eruit geknipt, wat zeer opmerkelijk te noemen is. Daarnaast is vrijwel alle berichtgeving eenzijdig en gebaseerd op sociale media berichten van mensen die nog niet eens aanwezig waren.

Het hele incident wordt steeds meer opgeblazen, door deze manier van berichtgeving heeft zich een zeer negatieve opinie gevormd over de MVV supporters en de club MVV gebaseerd op onwaarheden. Hiermee wordt tekort gedaan aan het vele harde en goede werk van werknemers, vrijwilligers, supporters en sponsoren.