Nederland anno 2013

11 okt 2013 09:08
Badjakker
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 248
Meer
Onderwerp Auteur
Nederland anno 2013 #1
Beste forummers,

De laatste tijd maak ik mij zelf kwaad en schaam ik me om in dit land te wonen:

- De politie die alles in de doofpot stopt (fortuna), en ermee wegkomt.
- Burgemeesters die menen dat ze alles maar kunnen doen en laten in een stad. (Minckeleers, Coffeeshop gebeuren(HOES), Fortuna gebeuren)
- Een PVDA'er die 40.000 euro jat, notabene wachtgeld meekrijgt en in eerste instantie zelfs geen aanklacht tegen zich kreeg.
- Nederlandse strafmaat is een lachertje, moordenaars en pedofielen komen na 6 jaar vrij, in de VS krijg je levenslang, en dat is dan ook echt levenslang. (Volkert v/d G., Benno L., Samir A.)
- Steeds weer meer bezuinigingen waar de hardwerkende Nederlander de dupe van is.
-Een Russische diplomaat wordt opgepakt en Nederland moet weer de liefste van de klas zijn door de excuses aan te bieden aan Poetin van Rusland!
-.......Vul aan wat nog in jullie opkomt


Graag zou ik wel eens willen weten hoe jullie hierover denken. Wie moet aan de macht komen? Moeten we ons niet eens als volk bij mekaar pakken?
De volgende gebruiker (s) zei dank u MVVke

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 09:34
Jacques
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 3829
Meer
Nederland anno 2013 #2
Ik schaam mij sowieso niet om in een land te wonen, ik vind dat altijd een beetje raar, jij kunt er toch niets aan doen wat er allemaal in je land gebeurt? Het is nutteloos om je daarvoor te schamen. Bovendien gebeuren dit soort dingen overal. Je beweert bijvoorbeeld dat een pedofiel "echt" levenslang krijgt in de VS, dat is niet zo:

lonelyconservative.com/2013/07/pedophile...d-from-prison-today/

Dat laat onverlet of ik het inhoudelijk wel of neit eens ben met de dingen die je noemt, maar wilde maar duidelijk maken dat het volgens mij niet zozeer een discussie zou moeten zijn van "in andere landen regelen ze dit of dat beter" want volgens mij gebeuren dit soort dingen zo goed als overal.

Wil ook nog even op de bezuinigingen reageren. Die zijn niet leuk en naar mijn mening wordt er oook vaak genoeg niet op de goede manier bezuinigd. Maar iedere bevolkingsgroep vind dat zij het hardst gepakt worden. De werkenden vinden dat de werkenden steeds zwaarder belast worden. De gepensioneerden zien hun pensioenen verdampen. De studenten moeten gaan lenen in plaats van dat ze "gratis" mogen studeren. En zo kan ik wel doorgaan. Ik heb wat dat betreft eigenlijk wel het beeld dat iedere groep het zwaar heeft en dat vind ik wel eerlijk. Nogmaals, dat wil niet zeggen dat ik iedere bezuiniging terecht, goed of slim vind, integendeel.

Concreet antwoord op je vraag "wie moet er aan de macht komen?" heb ik absoluut niet. Er is geen enkele politicus of politieke partij waarvan ik denk dat die de zaken die je noemt zou oplossen/beter aanpakken.

You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose.
De volgende gebruiker (s) zei dank u opadiehard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 10:08
Badjakker
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 248
Meer
Onderwerp Auteur
Nederland anno 2013 #3
Jacques, ik wil even reageren op het feit dat je zegt dat "dit soort dingen overal gebeuren". Hoe kan het dat er in België dan en de benzine goedkoper is(soms wel 30 cent p/L!), de sigaretten goedkoper zijn, de huizen goedkoper zijn en auto's goedkoper zijn?

Je neemt een artikel uit de VS, in dat artikel neem je een pedofiel die na 12 jaar vrij komt, dat is iig al langer als hier (ik ben van mening dat zo iemand nooit meer vrij mag komen), maar moordenaars en ontvoerders als Castro in Amerika krijgen levenslang + 1000 jaar cel, dat durven ze hier van zijn leven niet te geven.

Je geeft aan dat je het beeld hebt dat iedere groep het zwaar heeft, dat ben ik niet helemaal met je eens, daar ik denk dat de werkenden het hardst gepakt worden, die werkenden worden automatisch ook verantwoordelijk voor hun kinderen(de groep studenten) die ze moeten bijstoten omdat zij met hun minimumsalarisje bij de AH als vakkenvuller hun schoolgeld niet kunnen betalen. Daarnaast worden de werkenden ook de dupe omdat bijv. hun ouders (de derde groep, de ouderen, de gepensioneerden) hen niet meer een extraatje of zoiets kunnen geven, omdat ze zelf "geine cent höbbe um oan de kont te kretse".

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 10:46
Aswin
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 522
Meer
Nederland anno 2013 #4
Badjakker, om gelijk inhoudelijk te reageren op je vragen waarom in Belgie een aantal zaken goedkoper zijn (in jouw voorbeeld, sigaretten, brandstof, huizen en auto's).

Dat is redelijk eenvoudig te verklaren, de accijnzen liggen daar lager, daarom zijn o.a. de sigaretten en brandstof goedkoper. De auto's zijn goedkoper omdat er geen BPM wordt geheven. De huizen zijn goedkoper omdat o.a. de grondprijs lager is.

Echter een aantal zaken die je daarbij wel in ogenschauw moeten nemen zijn:

- Nederland kennen we hyptoheekrente aftrek, die kent men in Belgie niet.
- Wanneer je in België je huis binnen 5 jaar verkoopt moet je vermogensbelasting betalen over het bedrag dat je bij de verkoop van je woning krijgt, dat is in Nederland niet. Hier betaal je vermogensbelasting bij een bedrag van boven de 100.000 euro.

- De auto's zijn goedkoper, maar heb je wel eens naar de staat van de wegen gekeken? Het gebrek aan verlichting langs provinciale wegen. Snelwegen die er 'kapot' bij liggen etc. In Nederland wordt een deel van de BPM (en de wegenbelasting) gebruikt om dat te voorkomen.

Daarnaast wordt het inkomen in Belgie veel anders belast:
0 - 7900 euro - 25%
7900 - 11.240 euro - 30%
11.240 - 18.730 euro - 40%
18.730 - 34.330 euro - 45%
34.330 euro - 50% -

Nederland:
€ 0 tot € 19.645 - 37%
€ 19.645 tot € 33.363 - 42%
€ 33.363 tot € 55.991 - 42%
vanaf € 55.991 - 52%

De zorg (hoe zeer er ook op bezuinigd wordt) is in Nederland een stuk beter dan in België
In België leeft 14% van de bevolking onder de armoede grens in Nederland is dat "slechts' 11 %
Zorgverzekering lijkt goedkoper, echter betalen de Belgen al een deel van de premie voor de belastingheffing.
Ja, er zijn geen wachtlijsten, maar sommige medicijnen zijn in België dus danig duur dat men in Nederland medicijnen komt halen.

Daarnaast is het niet allemaal koek en ei in België, door de hoge steun die men ontvangt is de staatsschuld in België (per persoon / werkende) aanzienlijk hoger is dan in Nederland.
www.staatsschuldmeter.be/ en www.destaatsschuldmeter.nl/

Dus uiteindelijk zullen veel voordelen daar ook weggaan vallen. Nederland wil alleen voorop lopen ;)

Iech bin lid vaan Veer Zien MVV! Diech toch ouch?
Neet? Meld diech daan noe aon: www.veerzienmvv.nl/
100% veur de eige club!

Geen donateur, maar toch willen bijdragen?
www.veerzienmvv.nl/doneer/
De volgende gebruiker (s) zei dank u houtengerard, opadiehard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 11:20
Badjakker
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 248
Meer
Onderwerp Auteur
Nederland anno 2013 #5
Aswin, ik begrijp dat de accijnzen daar lager liggen. Al met al denk ik dat je in België qua voordelen beter uit bent dan in Nederland (ligt er natuurlijk aan waar je waarde aan hecht hé). Ik nam België even als voorbeeld, maar dat kon net zo goed Duitsland zijn.

Als je bijvoorbeeld eens op telegraaf.nl kijkt, www.telegraaf.nl/binnenland/21964592/__R...tspringt_dans__.html is een artikelvoorbeeld over alweer een diplomatenvrouw die niks hoeft te betalen aan schadevergoeding, terwijl ze met haar zatte kop meerdere auto's ramt. De normale burger moet alles aan schadevergoeding betalen en verplichte cursussen volgen op eigen kosten. Kijk ook maar eens naar andere politieke artikelen waar reacties bij staan. Hier zie je dat er meer mensen het helemaal gehad hebben met Nederland en zijn regering.

Ik vraag me daarom af waarom jullie dit allemaal proberen goed te praten, of hebben jullie niet steeds minder te besteden, terwijl dit ook anders had kunnen zijn?

Het doel van dit topic was om eens te weten te komen hoe anderen hierover denken, en als ze het oneens zijn met bovenstaande punten, waar ze zich dan wèl aan storen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 11:35 11 okt 2013 11:43 door houtengerard.
houtengerard
Administrator
Administrator
Berichten: 1900
Meer
Nederland anno 2013 #6
Badjakker, je moet niet vergeten dat Nederland niet bestaat uit één cultuur. En dan heb ik het niet alleen over de cultuur die immigranten meenamen, maar ook over de eigen 'vaste' cultuur. Of dat nu in de vorm van geloof (Joods, Protestants, Katholiek etc.) of cultuur (fijnmazig, grofmazig) is. Mensen kiezen een politieke partij die het meeste bij hun eigen normen en waarden aansluit en de standpunten van die partij vind je terug op die vlakken. Elke partij heeft zijn eigen visie op de punten die jij noemt, ik heb geleerd dat voor elk standpunt waar ik het niet eens mee ben, een provincie bestaat die het er wel mee eens is, hoe absurd ze ook zijn.

Als men het over propaganda heeft, dan denkt men vaak aan Russische spandoeken of Fortunahome. Maar ook in Nederland komt propaganda voor. Dat begint met de reclame op televisie, waarbij iedere burger 'vrij' is. Dat begint op de basisschool waar alles wordt overgebracht in de vorm van vrijheid en keuze vrijheid. Maar in feite wordt iedereen beperkt in zijn vrijheid. De hoeveelheid vrijheid die je hebt, is gelijk aan de hoeveelheid vrijheid die met je vermogen kunt kopen. Mensen die het tegen het minimumloon verdienen hebben minder vrijheden dan iemand met een goedbetaalde parttime baan of rijke ouders. Daarnaast zijn er overtreffende machten. Die overtreffende machten zie je niet, tot ze er opeens zijn. Zoals politie en rechters. Vanuit dat perspectief kan ik jouw verontwaardiging begrijpen als het politie optreden tegen Fortuna in de doofpot wordt geduwd. Hoe onterecht dat misschien ook was, zij zijn bij wet de machthebbende. En die sleep je niet zomaar voor de rechter, want dan tast je hun macht aan. Een politieke partij kan hier vragen over stellen in de kamer, maar een burger zal - mits het optreden rechtvaardig was- hier geen vrijheden voor hebben. Mensen die worden opgepakt en in de cel worden gegooid, mogen bij wet 6 uur van hun vrijheid kwijt zijn, of je nu aan het barbecueën, douchen of in de Geusselt zat. Die macht hebben ze op jou, ongeacht wat je doet. Dus ook al heb je het gevoel als burger 'Prins' te zijn, die status kan men je altijd afnemen. Ook bij een voetbalduel kan men bepalen waar, hoe en hoe snel je moet lopen. Want het gaat niet om het individu, het gaat over de openbare orde.

-Burgemeester Hoes bepaald niet wat er in de stad gebeurt, hij is maar een gezicht. Het burgemeesterschap is een vrije vacature waar je op kunt reageren (mits je eigen partij dat goedkeurt). De beslissingen van de stad worden in de raadszaal genomen. Hoes is een VVD'er, maar die hebben maar 4 zetels in de Maastrichtse gemeenteraad. De coalitie in de gemeenteraad bepaalt wat er moet gebeuren.

- Niet alleen in de politiek wordt gejat, maar ik ben het met je eens dat je daar een extra voorbeeldfunctie hebt. Wachtgeld regelingen zijn niet meer van deze tijd. Toch zal een VVD'er zoals van Rey daar anders over denken.

- De Nederlandse strafmaat ben ik het als conservatieve socialist mee eens, dat die veel te laag is. Maar iemand die progressief denkt gelooft in het veranderen van de mens.

- Met bezuinigen help je geen enkel land. Maar de welvaart van dit land is gekomen door piraterij en verder uitgebreid door handel. Je kunt als land failliet gaan en al je middelen verliezen dat je tot een westers land maakt. Het probleem is dat men gekoppeld is aan een wereld economie, dat Nederlandse banken geld hebben uitstaan en producten hebben gekocht in landen waar geen goud in de kluis ligt. En vooral de opkomst van internethandel medio 2000, waarbij lokale bedrijven moeten concurreren met lage loon landen, belastingparadijzen en distributiebedrijven zonder verkoopmedewerkers. Zorgt voor deze enorme golf aan ontslagen, daar staat geen nieuwe baan tegenover. Bart Smit kan je geen computerspel verkopen 49 euro met een inkooprijs van 45 euro, ook nog eens twee man in loondienst houden, terwijl een internetorder bedrijf het spel via belastingparadijzen voor 39 euro op je mat gooit. Die twee man aan personeel, zorgden er weer voor dat ze geld hadden om bij de bakker een taart te kopen.

Ik begrijp dat je als overheid moet bezuinigen. Maar je moet nooit bezuinigen op overheidsdiensten, want dat is het hart van je economie. Je kunt niet de automatisering binnen de maatschappij toestaan, zonder dat je een werkplek voor je burgers overlaat.

- Het wordt een koude winter als Nederland zich tegen Rusland zou keren. Rusland is hoofdleverancier van het gas wat hier de woningen binnenstroomt. Rusland heeft de macht om Nederland af te sluiten of de prijzen op te voeren. En als zelfs de Amerikaan zwicht voor Russische druk, kun je dat als klein kikkerlandje ook beter doen. Een diplomaat is onschendbaar, heel vreemd die regel, maar zo is het nu eenmaal. Hier klopt natuurlijk niets van, maar zo is het nu eenmaal. Rusland is nog altijd een militair land, met een grote communistische roots, het is niet verstandig om daar moeilijkheden mee te krijgen. Vooral omdat ze ieder jaar met een bommenwerper langs onze kust vliegen onze defensie te testen. Daarom ben ik ook voorstander van de Joint Strike Fighter, ondanks wat het kost. Al is het voor blufpoker.

- Zelf ben ik het in de land niet eens met de milieuregels. Leven in dit land kost je 11 jaar van je leven door zware luchtvervuiling, natuurlijk levert dat een enorme welvaart op, maar er zijn genoeg manieren om de lucht schoner te krijgen. Vooral op Europees vlak.

- De huizenprijzen staan niet in verhouding met de omringende landen. (m.u.v. Verenigd Koninkrijk).

- Werken moet lonen. En dat doet het op dit moment bijna niet bij laaggeschoolde arbeid. Ook het gesjoemel met contracten haalt de motivatie bij mensen weg.

- Sociaal vangnet klopt niet meer. Mensen vallen naast de maatschappij omdat overheidsfuncties worden wegbezuinigd. Zoals speciaal onderwijs.

Er is gewoon geen partij waar iedereen het mee eens kan zijn. Je hebt de geitenwollensokkenbreiers in de land die kiezen voor Groen Links. Je hebt de Rode Jehova's die kiezen voor de SP. Je hebt 'de ballen' die kiezen voor de VVD. Je hebt de kerklopers die kiezen voor het CDA. Je hebt het klootjesvolk dat kiest voor de PVV (terwijl de leider een VVD'er is). Je hebt 'de halven' die kiezen voor de PvdA :P En natuurlijk de eeuwige studenten van D'66 etc.. Er is gewoon geen echte eenheid. En de politieke keuzes die je nu ziet zijn het gevolg van verkiezingen. Dit is waar Nederland (al die jaren) voor gekozen heeft en blijkbaar vindt 40% van de bevolking dit lekker, anders zouden ze er niet voor kiezen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Badjakker

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 11:59
MVV4life
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1601
Meer
Nederland anno 2013 #7
De punten die Badjakker opvoert, heb ik me ook afgelopen week aan geergerd. En die lijst is voor deze week nog wel langer.
- De dubbele moraal van de PvdA, niet alleen werd die Roest niet aangegeven, maar hij wordt zelfs niet geroyeerd door de PvdA.
- Die Roest krijgt zo meteen wachtgeld van meer dan 7000 euro per maand.
- Kijk eens naar de declaraties van de PvdA burgemeester in Groningen...
- Iemand het fimpje gezien over de dag van de leraar? Zum kosten!
- Over België, vergeet ook niet dat de kinderbijslag 3 keer zo hoog is als in NL
- De Belgische gemeentebelasting is inderdaad een percentage van het inkomen, maar lager dan bv de gemeentebelasting in Maastricht
- De Belgische wegen zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. En in NL zijn ze ook de verlichting aan het uitzetten, is ook beter voor de nachtdieren
- Ik ben van mening dat de overheid efficient moet werken, iedere ambtenaar zou ervan doordrongen moeten zijn dat zijn salaris betaald wordt door iedereen wat in een echt bedrijf werkt. Ik ben van mening dat er niet efficient wordt gewerkt. Politici worden betaald door gemeenschapsgeld en rollen daarna van de ene subsidie baan naar de andere, waarbij ze elkaar baantjes geven.
- Badjakker heeft gelijk dat er teveel druk wordt gelegd bij de werkenden. Vergeet niet dat iedereen met een uitkering betaald wordt door die arbeiders, die vaak niet in een goedkoop huis mogen wonen, geen subsidies krijgen, etc.
- Frapant is dat werkelozen niet aan het werk zijn te krijgen in bv de kassen, daarom halen we nu de werknemers uit Polen. Maar ze worden niet gekort op hun uitkering. Nee, ik moet werken zodat die uitkeringen betaald kunnen worden. Let wel, ik ben voor een sociaal vangnet, maar de verschillen tussen niet werken en wel werken zijn te klein.
- Ik zal maar niet over de ambtenaren in Brussel beginnen, dan heb ik nog 10 pagina's nodig....
- Criminelen in A'dam en Den Haag willen ze werk, huis en vrouw geven.... Ik kan beter asociaal worden, dan krijg ik van alles... Het moet niet gekker worden

En de lijst, alleen van deze week, is nog veel langer, maar ik zal nu stoppen, want er zijn ook veel positieve zaken. En met name MVV en haar supporters bezorgt mij veel vreugde!

Iech bin lid vaan Veer Zien MVV! Diech toch ouch?
Neet? Meld diech daan noe aon: www.veerzienmvv.nl/
100% veur de eige club!
De volgende gebruiker (s) zei dank u houtengerard, Badjakker

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 12:12
houtengerard
Administrator
Administrator
Berichten: 1900
Meer
Nederland anno 2013 #8

MVV4life schreef : - Ik ben van mening dat de overheid efficient moet werken, iedere ambtenaar zou ervan doordrongen moeten zijn dat zijn salaris betaald wordt door iedereen wat in een echt bedrijf werkt. Ik ben van mening dat er niet efficient wordt gewerkt. Politici worden betaald door gemeenschapsgeld en rollen daarna van de ene subsidie baan naar de andere, waarbij ze elkaar baantjes geven.
- Badjakker heeft gelijk dat er teveel druk wordt gelegd bij de werkenden. Vergeet niet dat iedereen met een uitkering betaald wordt door die arbeiders, die vaak niet in een goedkoop huis mogen wonen, geen subsidies krijgen, etc.
- Frapant is dat werkelozen niet aan het werk zijn te krijgen in bv de kassen, daarom halen we nu de werknemers uit Polen. Maar ze worden niet gekort op hun uitkering. Nee, ik moet werken zodat die uitkeringen betaald kunnen worden. Let wel, ik ben voor een sociaal vangnet, maar de verschillen tussen niet werken en wel werken zijn te klein.


Ik begrijp het punt dat je aankaart, maar ik zie daar geen oplossing voor. Je kunt een Nederlander niet aan het werk zetten in een kas voor 3 euro per uur, omdat hij zijn sociale lasten anders niet kan dragen. De eigenaar van die kas kan ook niet het uurloon omhoog gooien voor die functie, omdat hij dan boven de kostprijs van een asperge produceert. De enige remedie is: Of die mensen inhuren met behoud van uitkering (kost jou nog steeds geld) of men moet het bedrijf verplaatsen naar een lageloon land. (kost Nederland belastinginkomen en kost jou indirect weer geld). De derde optie is laten creperen voor 522 euro per maand, maar dat moet je niet willen. Deze banen mogen ze voor mij aan de polen geven, omdat het eigenlijk geen echte banen zijn. De polen die in een distributiecentrum of op de vrachtwagen rijden met Nederlands kenteken, dat zijn de dooddoeners, want daar kan wel een normaal uurloon voor berekend worden. Mits de concurrentie natuurlijk niet moordend is. Verder ben ik het met al je punten eens.
De volgende gebruiker (s) zei dank u MVV4life

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 12:36
MVVke
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1345
Meer
Nederland anno 2013 #9
Badjakker, dit is sinds lang weer 'ns è manjefiek oonderwerp :thumbsup: .

Iech bin bang tot 't noets zal lökke um alle lui einsgezind te kriege op polletiek vlak.

Boe iech m'ch 't mieste aon sjaggerneer is de VVD. Mèt dees partij aon de mach weurt de kloof tösse erm en riek allein meh groeter. Um toch in de voetbalsfeer te blieve, vergeliek 't è bitsje mèt de KNVB, die doen d'r zier doelbewus ouch alles aon um de kloof tösse iere- en ierste devizie steeds groeter te make.

Iech krijg bij dees partij eg 't idee esof ze lui constant aon 't besjöldege zien.
Esof lui veur de lol kraank zien, of gein baon höbbe.

Wie is 't meugelek tot partije aon de mach mage blieve, terwijl 't dudelek is tot 't allein meh slechter geit oonder 't bewind vaan dit kabinet.
In edere branche mote lui ziech verantwoorde veur hun dade, en weure ze dao op aofgerekend.
Iech kin daan eigelek niks aanders es de volgende conclusie trèkke: Es dit kabinet 'ne voetbaltrainer waor gewees, daan waor 'r allang oontslage.

De VVD is in mien ouge teväöl gefocus op 1 riddenatie: Ederein moot werke, daan kump alles good.

a) D'r zien gein baone, dus wie hadde ze gedach z'ch dat te realizere?
b) Um de tunnel vaan Mestreech es veurbeeld te nùmme: Wie is 't meugelek tot daoveur lui oet Portugal, Roemenië etc gevraog weure, terwijl lui oet NL dat ouch kinne? Eige volk iers zouw iech zoe zègke.
c) Iech höb 't idee tot de VVD zier minderweerdeg op werkloze lui neerloert. Ze vergete eve tot lui dao door reorganisatie of krènkde gaar niks aon kinne doen.
d) De VVD is è bitsje de club vaan de managers, en in mien ouge is ''manager'' dèks (neet altied) 'n zier euversjatte functie.
Wie is 't meugelek totste weurs opgeleid tot manager, en daan medein es snotsneus vaan 24 ofzoe, lui kins commandere. In de zörg kin 'ch dao tig veurbeelde vaan: De dames en hiere managers weite gaar neet wat späölt op de vloer, höbbe nog noets ouch meh 1 kont gewasse, meh haange wel de plaotseleke nonkel Dolf oet mèt 'n ''Befehl ist Befehl'' mentaliteit.

En exact dat punt D, die mentaliteit, dao moot Nederland vaan aof. Partije moote d'r weer zien um ederein è good leve te bezörge op basis vaan gelieke behandeling. Mits -en zoe rechs bin iech daan weer wel- ze legaal in 't land zien. Want iech zègk uuch hiel ierlek, veur miech hoof dat vreemp volk allemaol neet te koume, en 'ne Marokkaan mèt 'n NL paspoort, is en blijf veur miech 'ne Marokkaan.

Wat miech ouch 'n compleet raodsel is, is al dat geld dat aon allemaol lande gegeve weurt. Iech vin tot de focus veural moot ligke op 't eige land, en daonao pas op aander lande. D'r zien lui die nog steeds geluive tot binne NL geinen ermooj is bliekbaar...

Zoe es bekind höb iech hielemaol niks mèt NL, en veul 'ch m'ch allein Mestreechteneer. Jaomer genóg zal 'n onaofhaankelek Mestreech d'r noets koume, meh iech vraog m'ch serjeus aof, of 't veur Mestreech neet beter zouw zien um bij Belsj te hure.
Neet allein qua mentaliteit, veer zien väöl miejer verwant aon de Vlaominge en Waole es aon de hollenders, meh ouch op polletiek vlak.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Badjakker

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 13:06
Badjakker
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 248
Meer
Onderwerp Auteur
Nederland anno 2013 #10
MVVke en MVV4life, ik ben het volledig met jullie eens. Tegenwoordig kan je beter crimineel worden, krijg je voor niks een huis, vrouw, uitkering, etc.

Alle mensen eensgezind krijgen op politiek vlak is inderdaad niet mogelijk. Daar bestaan coalities voor, om zoveel mogelijk mensen op het gelijke pad te krijgen.

Nog zo een: Ze willen langzamerhand alle gevangenissen gaan sluiten en criminelen gewoon vrij laten met een enkelband. Nou, bekijk die enkelband nog maar eens goed, want nadat vorige week Benno L. van de radar verdwenen was omdat de batterijen op waren in de enkelband, klinkt dit plan niet meer geloofwaardig.

Er gaan zoveel dingen mis in dit land, ik verschrik me iedere week weer opnieuw. Wat een faal-regering hebben wij.

P.S: MVVke, dit vind ik een goeie uitspraak van je: Eigen (hardwerkend) volk eerst.
De volgende gebruiker (s) zei dank u MVVke

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 13:49
Jacques
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 3829
Meer
Nederland anno 2013 #11

MVVke schreef : Zoe es bekind höb iech hielemaol niks mèt NL, en veul 'ch m'ch allein Mestreechteneer. Jaomer genóg zal 'n onaofhaankelek Mestreech d'r noets koume, meh iech vraog m'ch serjeus aof, of 't veur Mestreech neet beter zouw zien um bij Belsj te hure.
Neet allein qua mentaliteit, veer zien väöl miejer verwant aon de Vlaominge en Waole es aon de hollenders, meh ouch op polletiek vlak.

Ik heb grotendeels dezelfde gevoelens, ik voel me vooral Maastrichenaar en niet echt Nederlander (overigens al helemaal niet "limburger"). Historisch gezien hoorde Maastricht eerder bij de huidige provincie Luik, al valt daar heel wat over te discussieren gezien de vele machtswisselingen en tweeherigheid en zo. Misschien hoort Maastricht historisch gezien wel heelmaal nergens bij. Het is ook precies die historie en cultuur waardoor mensen van boven de rivieren zeggen dat ze het idee hebben in het buitenland te zijn als ze in Maastricht zijn. Cultuurhistorisch is dat namelijk gewoon waar, maar de grens loopt sinds een jaar of 170 nu eenmaal anders.

Toch denk ik dat er niet veel zou verbeteren van de kritiekpunten die je noemt als we bij de Vlamingen/Walen zouden horen. De meeste dingen die je noemt spelen bij de Belgen namelijk ook... En het probleem wat je nu hebt, namelijk dat Maastricht in een uithoek van het land ligt, geldt toch wel grotendeels ook als we bij de Belgen zouden horen. Al is Brussel een stuk dichterbij dan Amsterdam/Den Haag. Ik zie wel een groot voordeel: voor mijn gevoel is het gemakkelijker in de hoogste klasse van het Belgische voetbal te komen! :thumbsup:

You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose.
De volgende gebruiker (s) zei dank u MVVke

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 14:04
MVV4life
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1601
Meer
Nederland anno 2013 #12

houtengerard schreef : Ik begrijp het punt dat je aankaart, maar ik zie daar geen oplossing voor. Je kunt een Nederlander niet aan het werk zetten in een kas voor 3 euro per uur, omdat hij zijn sociale lasten anders niet kan dragen. De eigenaar van die kas kan ook niet het uurloon omhoog gooien voor die functie, omdat hij dan boven de kostprijs van een asperge produceert. De enige remedie is: Of die mensen inhuren met behoud van uitkering (kost jou nog steeds geld) of men moet het bedrijf verplaatsen naar een lageloon land. (kost Nederland belastinginkomen en kost jou indirect weer geld). De derde optie is laten creperen voor 522 euro per maand, maar dat moet je niet willen. Deze banen mogen ze voor mij aan de polen geven, omdat het eigenlijk geen echte banen zijn. De polen die in een distributiecentrum of op de vrachtwagen rijden met Nederlands kenteken, dat zijn de dooddoeners, want daar kan wel een normaal uurloon voor berekend worden. Mits de concurrentie natuurlijk niet moordend is. Verder ben ik het met al je punten eens.

We hebben in NL een minimum salaris, die Polen gaan wel werken in de kassen en onze werkelozen niet. Toch klopt er dan iets niet. Gratis geld is makkelijker...
www.telegraaf.nl/binnenland/21835466/__B...Westland_flop__.html

Iech bin lid vaan Veer Zien MVV! Diech toch ouch?
Neet? Meld diech daan noe aon: www.veerzienmvv.nl/
100% veur de eige club!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 14:06
MVV4life
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1601
Meer
Nederland anno 2013 #13
MVVke, ut beeld wats diech sjets vaan de VVD is inderdaad ut algemein beeld. Es iech echter kiek nao alle planne, daan is VVD ieder 'n linkse partij es 'n rechs liberale partij.

Iech bin lid vaan Veer Zien MVV! Diech toch ouch?
Neet? Meld diech daan noe aon: www.veerzienmvv.nl/
100% veur de eige club!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 14:15
αναρχος
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 539
Meer
Nederland anno 2013 #14
Als je mensen aan het werk wilt krijgen moet je ze meer bieden dan een uitkering! Als je uitkeringstrekkers verplicht aan het werk zet, geef je werkgevers de mogelijkheid om hun werknemers te vervangen door goedkopere uitkeringstrekkers. Hierdoor ga je naar een communistische staat waar iedere werknemer, uitkeringstrekker wordt en uiteindelijk voor het zelfde salaris zal werken. De gene die hier profijt van hebben zijn natuurlijk de werkgevers, politici en andere rijke uitzuigers die het al gemaakt hebben.

Hier nog een paar interessante linkjes:
-http://nos.nl/artikel/560896-belasting-op-leidingwater-omhoog.html
-http://mistersunshine.net/1/post/2013/08/belasting-op-bezit-zonnepanelen.html

Belasting op water, op de zon en binnenkort mogen we in de fantastische westerse wereld ook belasting betalen op de lucht die we inademen.
De volgende gebruiker (s) zei dank u houtengerard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 okt 2013 14:21
MVVke
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1345
Meer
Nederland anno 2013 #15

MVV4life schreef : MVVke, ut beeld wats diech sjets vaan de VVD is inderdaad ut algemein beeld. Es iech echter kiek nao alle planne, daan is VVD ieder 'n linkse partij es 'n rechs liberale partij.


Verklaor d'ch naoder??

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.364 seconden