Seizoenskaarten 2022-2023

30 mei 2022 11:50
Sjappie
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 606
Meer
Onderwerp Auteur
Seizoenskaarten 2022-2023 #1
Op de facebook pagina van MVV staat een afbeelding van seizoenskaarten met een datum 07.06.2022 #SameNaoDeGeusselt

Ik ga er dus vanuit dat volgende week dinsdag meer bekend wordt.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 mei 2022 19:55 30 mei 2022 20:05 door Roed en Wit 70.
Roed en Wit 70
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 741
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #2
Lees en zie dat transparantie deze directie toch niet helemaal gegeven is. Enige wat gebeurt is dat dat de afstand tot de supporter steeds groter wordt. En dat met een week voordat er nieuws komt mbt de seizoenskaarten. Over de rug van supporters eigen onkunde op veiligheidsgebied denken op te lossen.

m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbi...l&id=638661399478854


End of an Era

Na meer dan 20 jaar Burgundians op Boschpoort vak F komt er een einde aan de seizoenskaart verkoop voor het legendarische vak waar in het verleden ook de Angel-Side vestigde. MVV Maastricht is van mening dat een extra buffervak voor meer veiligheid zorgt tijdens risico wedstrijden en besluit daarom geen seizoenskaarten meer te verkopen voor het vak.

Vak F kenmerkt zich door de tientallen hondstrouwe seizoenskaarthouders en vriendengroepen uit alle delen van de stad die houden van een fanatieke sfeer en gezellige pot bier met vrienden op de vrijdagavond. Het sluiten van Vak F is dan ook uitermate teleurstellend en een bijzonder vak met eigen identiteit gaat hierdoor verloren.

Zover bekend zijn er de laatste 5 jaar geen stadionverboden gevallen onder seizoenskaarthouders Boschpoort vak F.

#MVVMaastricht #history Angel-Side SV-1902

======

De reactie van een seizoenskaarthouder op vak F.

De beslissing om geen seizoenskaarten voor Boschpoort Vak F te verkopen is erg teleurstellend. Net zoals het niet voortijdig in overleg gaan met de seizoenskaarthouders en het niet komen met een (betaalbaar) acceptabel alternatief.

Boschpoort Vak F is een fanatiek supportersvak met een unieke sfeer, relaties en identiteit. Vele seizoenskaarthouders zitten er al tientallen jaren. Andere vakken, zoals gesuggereerd in de email van MVV (Boschpoort vak B) zijn absoluut niet vergelijkbaar. De sfeer, de supporters en de manier van wedstrijd beleving is volstrekt anders. Door de beslissing om te stoppen met verkoop van seizoenskaarten voor Boschpoort vak F wordt ineens een streep gezet door 20 jaar traditie, gezelligheid en vertrouwdheid.

Hoewel het onduidelijk is in hoeverre de maatregeel door andere partijen is opgelegd, richt de maatregel zich niet op het probleem. Onder de Vak F seizoenskaarthouders zijn zelden stadionverboden gegeven. Het probleem zit dus niet bij de vaste seizoenskaarthouders, ook niet bij risico wedstrijden. De oplossing zit in het scheiden van uit en thuis supporters door een gedegen inrichting van het stadion (hekken bij van E tot F, zicht belemmering of netten) en het handhaven van de gracht procedure door de veiligheidsorgansatie binnen MVV. En we hebben in het verleden gezien dat het hier wel vaker aan schort.

Daarnaast staat in het visiedocument dat MVV een transparante club wil zijn. Het per direct invoeren van een maatregel, zonder onderbouwende motivatie en zonder het in gesprek gaan met al haar stakeholders (dus ook vaste seizoenskaarthouders) onderbouwt dit helaas niet. De invoering van het sfeervak vak D op de Angel-Side tribune was een process uit het boekje. Hier werd met elke stakeholder, waaronder de seizoenskaarthouders, in gesprek gegaan en naar een (enigszins) acceptabele oplossing (en compensatie) te komen. Ook was er begrip voor het sentiment bij de supporters. Een koele email als door MVV gestuurd, laat geen enkel van deze elementen naar voren komen. MVV lijkt geen besef te hebben van emoties die bij supporters leven.

Daarnaast vind is het aangeboden 'alternatief' absoluut niet passend om eerder bovenstaande genoemde motivatie. Als er al een vak, zowel fysiek als ook met vergelijkbare identiteit, grenst aan Vak F is dat, hoe verwonderlijk ook, Boschpoort vak E. Echter hier is de prijs 30 euro duurder. In een tijd waarin de financiële situatie voor sommige mensen al drukkend is, is het schandalig dat MVV geen enkele coulance toont richting haar trouwe fans waarvan sommige al meer dan 20 jaar seizoenskaart hebben en in wind en weer aanwezig zijn.!

Na een tijd waarin wij trouw aan onze club zijn gebleven, zeker gelet op de wanvertoning op het veld en het gebrek aan perspectief afgelopen seizoen, was enig inlevingsvermogen en tegemoetkoming wel op zijn plaatst. De strategie in deze ontbreekt me ook volkomen.

Ik ben teleurgesteld, geëmotioneerd en verbitterd over deze beslissing. Ik hoop dat de vervolgstappen een stuk verstandiger zullen zijn.

(Oud-) seizoenskaarthouder Boschpoort vak F

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 mei 2022 22:40 30 mei 2022 22:45 door Tuor.
Tuor
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 426
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #3
Los van de emoties, die ik me goed kan voorstellen overigens, wat een kapitaalvernietiging dat 2 van de 8, dat is dus 25%, van de vakken op de tribune op de Boschpoort niet bruikbaar gaan zijn. Komt wel die 75% bezettingsgraad uit het visiedocument weer wat dichterbij... Flauw, maar ben wel heel benieuwd wat de theorie hier achter is en om eerlijk te zijn ook welk probleem dit nu eigenlijk oplost. Ik ben geen veiligheidsexpert, maar gevoelsmatig zijn er toch andere oplossingen denkbaar om te voorkomen dat er gezeik met het uitvak ontstaat? Hogere en stevigere hekken, een net voor het uitvak, ik noem maar wat. Allemaal kutmaatregelen en supportersonvriendelijk, maar toch te preferen boven het sluiten van nog een vak op de Boschpoort waardoor een kwart van die tribune niet toegankelijk is? Of is dit bedacht door de gemeente (zijnde eigenaar van het stadion) en is vanuit daar voor de goedkoopst denkbare oplossing gekozen?
De volgende gebruiker (s) zei dank u Sjotelsplak, bokkesprongen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

30 mei 2022 23:41
Hill28
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1352
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #4
In vak E zit je achter een pilaar. WTF, Vak F moet blijven! Ze bekijken het maar anders zo langzamerhand.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 11:17
Lukunku
Senior Boarder
Senior Boarder
Berichten: 46
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #5
Al meer dan 20 jaar seizoenkaarthouder van VAK-F. Ik heb als seizoenkaarthouder geen enkele communicatie ontvangen vanuit MVV over dit besluit. Te triest voor woorden dat men een heel vak gaat sluiten terwijl het probleem niet bij de VAK-F seizoenkaarthouders ligt maar in het uitvoeren en handhaven van een passend veiligheidsbeleid tijdens 3 a 4 wedstrijden met een hoger risico.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 14:39 31 mei 2022 14:40 door Sjotelsplak.
Sjotelsplak
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1156
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #6
Jongens, besef nou eens dat onze club wordt geleid door amateuristische hobbyisten die gewoon niet beter kunnen. Een professionele organisatie zou al 15 jaar geleden hebben gekozen voor een grondige structurele aanpassing van het uitvak en de Boschpoort gracht, zoals plexiglas en netten (Zie bijv. het uitvak van De Graafschap).

Nog los van het feit dat ik nooit problemen heb zien ontstaan op de Boschpoort tribune zelf, maar in de gracht, vermoed ik dat deze maatregel goodwill gaat kosten bij de vaste seizoenkaarthouders van dat vak. Daarnaast is het ook nog eens een flinke kostenpost bij populaire belangrijke wedstrijden. Immers zijn er 400+ plekken op de een na duurste tribune niet verkoopbaar.

Zeg miech wee, wint nog vaan M-V-V . Heejaa Heejaa Hoo.
Geine mie , gelukkig nondepie ,ver geve ut neet mie cadoo!
De volgende gebruiker (s) zei dank u Mosae

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 16:44
Mithrandir
Expert Boarder
Expert Boarder
Berichten: 114
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #7
Het magische vak-f. Was zeker rond de maaskant periode een enorm sfeervol vak. Jammer dat er niet gekeken wordt voor een andere oplossing.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 18:48
tuutsje
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1171
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #8

Mithrandir schreef : Het magische vak-f. Was zeker rond de maaskant periode een enorm sfeervol vak. Jammer dat er niet gekeken wordt voor een andere oplossing.


Geen paniek, MVV zegt dat dit een misverstand is en dit alleen in werking treedt bij een risico wedstrijd.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 19:05
hindriks
Junior Boarder
Junior Boarder
Berichten: 35
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #9
Burgundians dreigen 'hun' Vak F kwijt te raken

Er is onrust ontstaan onder een groep MVV-fans die na meer dan 20 jaar hun vaste plek in Vak F van de Boschpoort-tribune dreigen kwijt te raken. Het bestuur van de voetbalclub wil van hun vak een extra buffervak maken.

‘Vak F kenmerkt zich door de tientallen hondstrouwe seizoenkaarthouders en vriendengroepen uit alle delen van de stad, die houden van een fanatieke sfeer en een gezellige pot bier met vrienden op de vrijdagavond. Het sluiten van Vak F is dan ook uitermate teleurstellend en een bijzonder vak met eigen identiteit gaat hierdoor verloren. Zover bekend zijn er de laatste 5 jaar geen stadionverboden gevallen onder seizoenkaarthouders Boschpoort vak F’, zo laten de fans die zich Burgundians noemen, op Facebook weten.

Volgens de woordvoerder van MVV is de onrust ontstaan door een misverstand. Door een foutje bij de afdeling ‘ticketing’ van de club werd de indruk gewekt dat het vak permanent dicht zou gaan, maar dit zal alleen gaan gebeuren tijdens risicowedstrijden. “We hadden dit eerst willen bespreken met de groep seizoenkaarthouders die daar al jaren zit, maar dat is nu dus niet gebeurt. We gaan dit binnenkort alsnog goedmaken om duidelijkheid te verschaffen en naar een goede oplossing te zoeken voor de wedstrijden dat dit buffervak dus dicht gaat”aldus de MVV-woordvoerder.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 19:11
Boredass
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1240
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #10

hindriks schreef : Burgundians dreigen 'hun' Vak F kwijt te raken

Er is onrust ontstaan onder een groep MVV-fans die na meer dan 20 jaar hun vaste plek in Vak F van de Boschpoort-tribune dreigen kwijt te raken. Het bestuur van de voetbalclub wil van hun vak een extra buffervak maken.

‘Vak F kenmerkt zich door de tientallen hondstrouwe seizoenkaarthouders en vriendengroepen uit alle delen van de stad, die houden van een fanatieke sfeer en een gezellige pot bier met vrienden op de vrijdagavond. Het sluiten van Vak F is dan ook uitermate teleurstellend en een bijzonder vak met eigen identiteit gaat hierdoor verloren. Zover bekend zijn er de laatste 5 jaar geen stadionverboden gevallen onder seizoenkaarthouders Boschpoort vak F’, zo laten de fans die zich Burgundians noemen, op Facebook weten.

Volgens de woordvoerder van MVV is de onrust ontstaan door een misverstand. Door een foutje bij de afdeling ‘ticketing’ van de club werd de indruk gewekt dat het vak permanent dicht zou gaan, maar dit zal alleen gaan gebeuren tijdens risicowedstrijden. “We hadden dit eerst willen bespreken met de groep seizoenkaarthouders die daar al jaren zit, maar dat is nu dus niet gebeurt. We gaan dit binnenkort alsnog goedmaken om duidelijkheid te verschaffen en naar een goede oplossing te zoeken voor de wedstrijden dat dit buffervak dus dicht gaat”aldus de MVV-woordvoerder.


Dicht met risicomatchen? Dat zijn volgend jaar 50% van de wedstrijden :-)
De volgende gebruiker (s) zei dank u Sjotelsplak, opadiehard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 19:40
Roed en Wit 70
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 741
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #11
Belangrijkste is dat vooraf niet gecommuniceerd is met betrokken. En ook niet overlegd over alternatieven. Mvv zegt gewoon, dit is de beste oplossing. Nee, het is gewoon de oplossing die het minste geld kost nl vermijden van structurele veiligjeidsaanpassingen ten koste van supporters. De opmerking, geldt enkel voor risicowedstrijden zegt genoeg. Alsof men telkens van plek gaat wisselen. Men zal het wel merken aan de kaartverkoop. Wellicht gaat de kaartverkoop op 1 vak op de gamin tribune wel omhoog ;-)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

31 mei 2022 20:38
bokkesprongen
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 816
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #12
MVV had eerst met de seizoens kaar houders van vak F moeten praten voor ze willen overgaan tot sluiten van vak F........ wat een niveau van MVV naar de seizoens kaar houders op vak F toe .Beschamend ......

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

01 juni 2022 13:03
opadiehard
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 2369
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #13
Hoe trots was men bij mvv toen via een sponsor een nieuwe vandaal arme metalen afrastering werd geplaatst in het uitvak!
Wat zag ik tot mijn ,,verbazing,,wie zaten er op die metalen plaat een van de eerst opvolgende wedstrijden?
Waarom niet kiezen voor een klantvriendelijk oplossing gericht naar de thuisfans oftewel je eigen supporters?
Gewoon een metalen net spannen van plafond tot vloer hoppa van beide kanten ben je verlost van het gooien van alle onzinnige voorwerpen en supporters hebben dan geen mogelijkheid om fysiek contact te zoeken!
Nee dan maar een extra bufferzone maken en zo je eigen supporters onrechtmatig bejegenen door ze hun al jarenlange stoeltje af te nemen!
Oja het was een vergissing alleen bedoeld voor risico wedstrijden!
De helft van de wedstrijden is een risico wedstrijd!
En hoe wil men dit gaan aanpakken, met een hek als afscheiding om die tijdens de niet risico wedstrijden weer te verplaatsen/verwijderen?
Hoe moeilijk kan het zijn,men kan toch via een veiligheids netwerk een klein team formeren die een beetje kan brainstormen?
Voor dat het sfeervak er kwam had men ook kunnen nadenken om direct zoeen monicatunnel te monteren!
Nu komt iedereen die het veld betreed of verlaat altijd via de huidige tunnel.
Mensen sta eens op bij mvv en zoek naar echte veiligheids oplossingen nu heb je dalijk bij een opstootje of supportersactie een probleem en moet er weer met geld gesmeten worden door extra beveiligers in te huren die klauwen met geld kosten?
WORD WAKKER……mvrgr Opa.

....
De volgende gebruiker (s) zei dank u Sjotelsplak, peeke

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

02 juni 2022 16:20
Bromsnor-West
Junior Boarder
Junior Boarder
Berichten: 36
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #14
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

03 juni 2022 10:00 03 juni 2022 10:01 door Hill28.
Hill28
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1352
Meer
Seizoenskaarten 2022-2023 #15
Ik hoor net van een vaste Vak F-er: Woensdagavond is er vanaf 19:00 uur een info-bijeenkomst in de businessclub voor gedupeerden van de sluiting van Vak F.
De volgende gebruiker (s) zei dank u bokkesprongen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.444 seconden